woensdag 23 mei 2012

Doug Sahm & Band - Is anybody going to San Antone" (1973)
In 1973 bracht Jerry Wexler van Atlantic Records Doug Sahm in contact met Dylan. Hij producete zijn solo debuut "Doug Sahm and Band". Doug had gevraagd om Dylan erbij te hebben. Dus Dylan kwam, en met hem Dr John, David Bromberg en Flaco Jimenez.

Dylan kende Doug Sahm van in the sixties en was altijd al een fan geweest van het Sir Douglas Quintet.

Tijdens deze sessies namen ze een aantal songs op waarop Dylan gitaar speelde. Op "Is anybody going to San Antone" zong Dylan lead naast Sahm. "Wallflower" werd ook gedaan door de groep met Dylan en Doug Sahm als leadzangers.  
Nog iets : "Is anybody going to San Antone" is een song van Bake Turner uit 1970. Bake Turner was Football speler bij de New York Jets.

In die band zaten Dylan en Dr.John terwijl Jerry Wexler toen achter de knoppen zat.

Een flardje uit Wexler’s autobiografie Rhythm And The Blues: "Wat Dr. John is voor New Orleans, is Doug voor Texas. Van western swing tot de Houston blues van Lightnin’ Hopkins, van T-Bone Walker tot Bob Wills, van TexMex tot polka, Doug integreerde het allemaal en verwerkte dat voorbeeldig. Zijn eigen gitaargeluid, zijn eigen stem, zijn eigen songs".

 
Geen woord van gelogen, alleen dat die lofrede intussen in de verleden tijd moet gelezen worden sinds Doug er niet meer is. Hij ging een gezondheidskuur volgen en het moet zijn dat hij vond dat het hoognodig was want hij overleed op weg daar naartoe: in een hotel in Taos, New Mexico. Of hoe die plaatsnaam via een grafsteen met San Antonio zal worden gelinkt en straks misschien even synoniem wordt aan Doug Sahm zelf.

Hoewel, San Antone hoort muzikaal net zo goed Charley Pride toe, de hitman van "Is Anybody Going To San Antone" en aan Bake Turner, de eerste die het opnam.


Doug Sahm and Band - Is Anybody Going To San AntoneDoug Sahm and Band - Don't turn aroundDoug Sahm and Band - WallflowerEn het origineel van "Is anybody going to San Antone" van Bake Turner 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten